Datum Zaterdag 18-03-2017
Wedstrijdnummer 356
Scheidsrechter R.J.A. Gansner

Zuur verlies na spannende inhaalrace (2-3)

Het begon levendig op een vanmiddag drukbevolkte Strokel. Twee teams die hem, als de kans zich voordeed, in de versnelling vooruit probeerde te zetten. Degene die de eerste goal zou scoren kon daarmee de tegenstander "in het mes" laten lopen. Het was Quick Boys dat die belangrijke eerste goal na 17 minuten maakte. Spits Jason Oost, die zich regelmatig liet terugzakken en daarmee de centrale verdediging van VVOG problemen bezorgde, rommelde de bal bij een scrimmage tussen de palen 0-1. Met die voorsprong kon Quick Boys VVOG het spel laten maken en dat ging VVOG in de eerste helft slecht af. Zo slecht dat het zich nauwelijks een kans bijeen wist te voetballen.

In de 39ste minuut werd het nog erger en 0-2. Een afstandsschot werd gelost door Frans Koornberg en Jesse Driebergen was er als de kippen bij om in te tikken.

Quick Boys had het voor elkaar. VVOG moest komen en Quick Boys plooide compact terug en loerde via de snelle zijkanten op kansen. Daarmee serveerde de Katwijkers VVOG een koekje van eigen deeg. Zij deden dat kundig en gingen met een geruststellende 0-2 voorsprong rusten.

De tweede helft begon met Samir Merraki in de plaats van Oussama Labari waardoor Pernelly Biya weer vleugelspits werd. Dat bleek een goede ingreep.

VVOG, dat de geblesseerde Jeffrey Snijders overigens al in de eerste helft moest vervangen door Jaime Bruinier, begon het spel te dicteren. Quick Boys werd vastgezet. In de 49ste minuut was het meteen raak. Een vrije trap werd door Samir Merraki uiterst nauwkeurig langs de muur geplaatst en verdween met een stuit in de uiterste hoek achter de niet reagerende keeper van Quick Boys 1-2.

De door VVOG ingezette inhaalrace zorgde er wel voor dat het achterin “alle hens aan dek” moest zijn. Zo niet, dan zou het definitief gebeurd zijn. In de 54ste minuut zorgde een afspeelfout in de opbouw van achteruit bij VVOG dat niet alle hens aan dek stonden. De kans voor open goal was aan spits Oost echter niet besteed. Hij schoot ongehinderd behoorlijk naast.

VVOG wisselde in de 70ste minuut aanvallend door Rob van der Sluijs te vervangen voor Wilko Braam. Het speelde vanaf dat moment nog meer op de helft van de tegenstander. Jeremy de Graaf raakte de bovenkant van de lat bij een vrije trap. Het publiek voelde dat het er nog steeds inzat. Het ging achter de ploeg staan en werd op haar wenken bediend.

Samir Merraki maakte zich in de 78ste minuut fraai vrij en met een fantastische poeier onderkant lat bracht hij het publiek op de banken. De ingeslagen granaat (via het aluminium met prachtig nadreunend geluid) werd luid bejubeld 2-2. VVOG had zijn welverdiende gelijkmaker na een zeer vermakelijke en spannende 2de helft.

Hoe sneu zou het toch nog aflopen.

In de laatste minuut van de wedstrijd, die geen winnaar verdiende, sloeg het noodlot toe. Een laatste aanval van Quick Boys eindigde in wat gerommel achterin bij VVOG. Invaller Max van Steen wist de winnende goal achter Frans Koornberg in de hoek te punteren 2-3. Grote vreugde bij de in grote getale meegereisde Katwijkse supporters en diepe droevenis bij de groen-witten.

Het Harderwijkse publiek zag een matige eerste helft gevolgd door een uitstekende tweede, die het aankijken meer dan waard was. Het als team strijdend VVOG kwam op karakter prima terug in de tweede helft maar eindigde - ongelukkig - toch nog onder een koude douche.

Voorbeschouwing VVOG - Quick Boys

Quick boys is zaterdag middag onze gast op De Strokel.

Quick Boys één van de toon aangevende amateurclubs in Nederland, was vele malen in de tweede, eerste en hoofdklasse de tegenstander van VVOG. Seizoen 1964-1965 in de 2e klasse B, kwamen de clubs elkaar voor de eerste maal tegen. Quick Boys won beide duels. In Katwijk werd het 4-2, in Harderwijk 3-4.

De beste herinneringen  heeft VVOG aan de wedstrijden tegen Quick Boys in het seizoen 1968-1969. VVOG werd kampioen van de 2e klasse D en Quick Boys behaalde de titel van de 2e klasse B. Met de andere kampioenen van de 2e klasse A, C en E resp. Excelsior Maasluis, Spakenburg en WVF werd om het kampioenschap van Nederland Zaterdagvoetbal gespeeld.

Simon Goossensen      1

Quick Boys, de ploeg die altijd op het hoogste niveau uitkwam in het zaterdagvoetbal, is na IJsselmeervogels, de ploeg met het hoogst aantal zaterdagtitels, nooit gedegradeerd, wist zich in het seizoen 2009-2010 niet te plaatsen voor de nieuw op te richten topklasse in het seizoen 2010-2011.

Een geweldige tegenvaller voor de ambitieuze Katwijkers, die vanaf die periode niet meer uitkomen op het hoogste niveau. Zes seizoen lang streed Quick Boys om een plaats in de topklasse te veroveren.

Seizoen 2015-2016 behaalde Quick Boys de kampioenstitel van de hoofdklasse B en de begeerde promotie. Het fenomeen Derde en Tweede Divisie en de gevolgen daarvan werden door de KNVB seizoen 2016-2017 geïntroduceerd, waar door Quick Boys weer niet in de “top” kon aansluiten, maar een plaats kreeg in de Derde Divisie ook mooi maar…...

Het debuut in de derde Divisie: Doelstelling, een plaats bij de eerste vijf, het seizoen is geslaagd als we meedraaien in de top, we kunnen niet ieder jaar kampioen worden maar we gaan er wel voor.

De hernieuwde kennismaking van VVOG met Quick Boys was dit seizoen op 24 september 2016. Quick Boys en VVOG hadden een moeilijke competitiestart. Na zes wedstrijden, beide ploegen  slechts één overwinning, drie maal gelijk en twee verloren duels met zes punten. VVOG verraste Quick Boys door de thuisclub een 1-5 nederlaag te bezorgen. Een heerlijke opsteker voor VVOG en een tegenvaller voor Quick Boys.

Stand van zaken op dit moment:

VVOG            26-11-6-9-39 (39-39) een zevende plaats.

Quick Boys     25-  9-7- 9-34(34-37) een tiende  plaats.

DE competitiestand geeft een enigszins vertekend beeld, omdat er nog een aantal “inhalers ” op de competitierol staan.

De 3-0 overwinning, vorige week, van VVOG bij Scheveningen, heeft VVOG in een mooie positie gebracht in de stand. De ploeg staat inmiddels 10 punten “los “ van de nummer 15, ODIN’59 (PD plaats). Een driepunter zaterdagmiddag zou de situatie voor VVOG nog mooier gaan maken.

Jong FC Groningen - Quick Boys eindigde j.l. zaterdag in 0-0. Een stand waarmee beide teams tevreden konden zijn. Quick Boys zal bij een overwinning op VVOG wat geruster kunnen ademhalen. Er staat ongetwijfeld een mooi en spannend duel te wachten op De Strokel. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter de heer R.J.A. Gansner en de assistent scheidsrechters de heren H.M. Kucukerbir en R. Miedema.

Iedereen een fijne sportmiddag toegewenst.