Datum Zaterdag 25-03-2017
Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 407

Nipt verlies voor VVOG in Klassieker na discutabele beslissingen

Dit weekend stond dé Klassieker IJsselmeervogels – VVOG op het programma. Voor de verandering ging het Groen Witte Legioen niet met de bus maar met de boot richting de wedstrijd. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijke voetbalmiddag in Spakenburg.

VVOG begon voorspoedig aan de wedstrijd op sportpark De Westmaat. In de 9e minuut was het ook direct raak voor de Groen Witten. Na een goeie counter kon Jeremy de Graaf de voorzet van Wesley de Klein mooi intikken.

Na het uitstekende begin van VVOG kregen de Vogels richting de 20ste minuut steeds meer grip op de wedstrijd. De kansen van Powel en Grot werden echter gemist door de thuisploeg. De ervaren spits Powel kreeg in de 37ste minuut nog een grote kans maar Roelof de Groot pakte de spits fel en fair aan.

VVOG dacht de rust te kunnen halen met een voorsprong maar op slag van rust werd het toch nog gelijk. Oktay Özturk ontsnapte aan buitenspel en ronde koel af. De treffer was wel discutabel want er leek een overtreding te worden gemaakt door Powel.

Na de rust kon Jaime Bruinier niet meer verder na een blessuregeval in de 1ste helft, Braam verving hem. De Vogels begonnen sterk na de rust maar de sterk spelende Grot kon zijn goede spel niet belonen met een goal.

In de 58ste minuut kreeg VVOG uit het niets een kans om op 1-2 te komen. Na slordig balverlies van de Vogels kon Jeremy de Graaf met een rush vanaf de eigen helft de bal alleen niet binnen de palen krijgen. De Spakenburgers kregen hierna kans op kans maar de bal wilde er maar niet in. In de 56ste minuut kreeg VVOG te maken met het 2e blessuregeval, Samir Merraki kon niet verder en werd vervangen door Jeffrey Snijders.

In de 76ste minuut leken de Spakenburgers dan uiteindelijk wel de voorsprong te pakken. Na een knappe draai om zijn man schoot Powel echter op de lat. In de 80ste minuut kregen de Vogels een makkelijk gegeven penalty. Na een klein duwtje van Snijders legde de scheidsrechter de bal resoluut op de stip. Powel schoot de penalty feilloos in de hoek.

VVOG probeerde met man en macht een gelijkmaker te forceren door Tim Muller als extra spits op te stellen. Diep in blessuretijd kreeg de verdediger nog een grote kans maar hij mikte naast. VVOG verloor verdiend in Spakenburg, maar de manier waarop de goals vielen was stof tot nadenken voor de scheidsrechter. Volgende week kunnen de mannen van Ed Engelkes de rug rechten tegen ASWH.

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - VVOG

De spanning in de Derde Divisie begint danig op te lopen. De competitie stand geeft een enigszins vertekend beeld, omdat er nog een aantal belangrijke “inhalers “ (15/04 en 17/04), dienen te worden afgewekt. Toch lijkt, op dit moment, de strijd om de kampioenstitel te gaan tussen Scheveningen, IJsselmeervogels en FC Lisse.

Stand nu na 26 wedstrijden: Scheveningen 50 en IJsselmeervogels en FC Lisse beiden 49 punten, over spanning gesproken

Beurtelings hebben één van deze drie ploegen de koppositie bezet. Omdat in de Derde Divisie en dat weten ook deze koplopers, iedereen van iedereen kan winnen of verliezen, blijft het spannend, wie er met de kampioensschaal gaat pronken.

De achtervolgers op de drie koplopers, Jong FC Volendam, ASWH en Rijnsburgse Boys resp. 27-45, 26-43 en 25-41 blijven zich ook nog kanshebber voelen (en dat hoort ook zo), maar de achterstand tot de drie koplopers lijkt wat te fors zijn opgelopen. De positie geeft wel de zekerheid volgend seizoen in ieder geval in de Derde Divisie te kunnen uitkomen.

Dat geldt nog niet voor een aantal clubs, vanaf de zevende plaats VVOG met 39 punten tot ?????  , hoeveel punten moet je hebben om uit de gevaren zone te blijven. ODIN’59 plaats vijftien en Huizen plaats zestien bezetten na 27 wedstrijden met resp. 29 en 24 punten de PD posities. Helemaal link wordt het voor FC Rijnvogels en Jong Almere City FC met resp. 27-23 en 26-21, de degradatie plaatsen.

Met spanning zal er door al de clubs, het nog resterende programma en ook de wedstrijden van de mogelijke concurrenten, worden bestudeerd en besproken. Wie overleeft, wie gaat de P/D nacompetitie in en wie speelt het volgens seizoen in de hoofdklasse.

De wedstrijd IJsselmeervogels - VVOG

IJsselmeervogels.:

Het seizoen 2015-2016 werd een pik zwarte bladzijde in de succes story van IJsselmeervogels. IJsselmeervogels behoorde niet tot de zeven clubs die promoveerden naar de nieuw te vormen tweede Divisie, seizoen 16-17. IJsselmeervogels bleef topklasser (Derde Divisie) en  voor het eerst in het bestaan van de roemrijke club,vinden we IJsselmeervogels niet terug in de hoogste klasse van het Zaterdag Amateurvoetbal. Dat is hard aangekomen.

Buurman Spakenburg promoveerde wel naar de Tweede Divisie en dat deed extra pijn bij IJsselmeervogels: Het is duidelijk dat de doelstelling van IJsselmeervogels dit seizoen 16-17 is: Promotie naar de Tweede Divisie.

De resultaten in de Derde Divisie vielen in de beginfase enigszins tegen voor De Vogels. Na tien wedstrijden meldde IJsselmeervogels zich eindelijk in de kopgroep (derde plaats) in de competitiestand. De eerste periode, (11 wedstrijden) werd afgesloten met een tweede plaats, 4 punten achter de winnaar FC Lisse. Zaterdag 18/02 werd IJsselmeervogels voor het eerst koploper in de Derde Divisie. Een week later, na de 4-3 nederlaag bij Rijnsburgse Boys werd de leiding al weer overgegeven aan Scheveningen.

VVOG :

Na de 3-0 overwinning, 11/03, op Scheveningen, was bij VVOG de hoop gevestigd, zich in de thuiswedstrijd tegen Quick Boys, 18/03, op De Strokel, min of meer veilig te kunnen spelen voor een plaats, volgens seizoen, in Derde Divisie. VVOG kon die hoop niet waar maken.

VVOG was de eerste helft duidelijk niet bij de les en had niets in te brengen tegen een sterk Quick Boys . Een dramatische eerste helft van VVOG. (0-2)   Met Samir Merraki en Jaime Bruinier, terug, van weken blessure leed, in de gelederen, was VVOG in de tweede periode de betere ploeg. VVOG kwam verdiend op 2-2. Pech voor VVOG, dat in de laatste minuut, Quick Boys toch nog de 2-3 op het score bord wist te brengen. Een gelijkspel was meer dan verdiend geweest voor VVOG.

IJsselmeer vogels gaat evenals VVOG deze middag voor de drie punten. IJsselmeervogels heeft de ambitie volgend seizoen deelnemer te zijn in de tweede divisie m.a.w. De Vogels gaan voor de titel. Voor VVOG is de ambitie, volgend seizoen weer uit te komen in deze mooie derde Divisie. In Harderwijk wisten de Vogels, zaterdag 1 oktober, VVOG met 0-1 af te troeven. Met steun van de supporters (bootje varen), gaat VVOG voor de driepunter.