Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 336
Vertrek supportersbus: 13:00

Kansloze nederlaag in Sneek

Sneek – De selectie van Ed Engelkes ging vol goede moed richting het Noorden. Na de knappe overwinning tegen Lisse van afgelopen weekend was er veel vertrouwen getankt voor de rest van het seizoen. Zonder de afwezige Engelkes troffen de Groen Witten ONS. Op de Strokel hadden beide ploegen er een spektakelstuk van gemaakt (3-3), de supporters kwamen dus voor veel doelpunten!

ONS begon in een levendige beginfase sterk aan de wedstrijd. In de 2e minuut schoot Ale de Boer op de paal en vlak daarna kreeg Jeremy de Graaf een kans die hij in het zijnet schoot. VVOG raakte ook de lat maar volgens scheidsrechter Smit was de bal niet over de lijn, tot onbegrip bij de meegereisde supporters.

Vanaf de tiende minuut braken er drie dramatische minuten aan voor VVOG. Ale de Boer brak de wedstrijd open en direct na de daaropvolgende aftrap scoorde Yume Ramos na een fout van Merraki. Tot overmaat van ramp scoorde Renco van Eeken ook nog de 3-0. Frans Koornberg pakte daarna nog wel een één op één om de score niet al te ver te laten oplopen. VVOG was dus al na een kwartier kansloos om met een resultaat Friesland te verlaten.

VVOG probeerde doormiddel van een vrije trap van De Graaf terug te komen in de wedstrijd maar de keeper van ONS had een sterk antwoord en tikte de bal over. ONS dicteerde op het veld. VVOG liep achter de feiten aan en ONS combineerde er lustig op los. In het vervolg van de eerste helft pakte ONS drie gele kaarten en dat brak ook telkens het ritme van VVOG. VVOG kon geen punt maken en zo gingen beide teams de rust in met een tussenstand van 3-0.

VVOG kon ook na de rust niet in de wedstrijd komen en zodoende kreeg ONS in de 54ste minuut een enorme kans die ze niet goed uitspeelden. Labari kreeg vlak daarna ook een kans maar miste.

ONS ging in de 61ste minuut door met waar ze in de eerste helft mee begonnen waren: scoren. Opnieuw scoorde Ramos, 4-0. Alles zat VVOG in Sneek tegen want ook een knappe kopbal van Hop eindigde op de kruising. In de 69ste minuut scoorde goudhaantje Ramos zijn hattrick en dat betekende de 5-0. VVOG werd overklast door de uitstekend spelende Friezen.

VVOG kon ook in de 2e helft geen vuist maken en speelde uitermate zwak. ONS kreeg nog een paar kansen om de score op te voeren en in de 84ste minuut scoorde Fabian Stevens de 6-0.

Een pijnlijke middag voor de Harderwijkers in Sneek. VVOG was zichzelf niet en was geen schim van de ploeg die vorige week Lisse had verslagen. De Harderwijkers staan weer met beide benen op de grond en de selectie moet zich focussen op de volgende wedstrijd tegen Jong Almere City FC.

Voorbeschouwing ONS Boso Sneek - VVOG

Zaterdag staat voor VVOG de “uit” wedstrijd tegen ONS Boso Sneek op de competitierol.

Seizoen 12/13, behaalde ONS Boso Sneek de kampioenstitel van de Hoofdklasse C. en promoveerde de Sneekers naar de topklasse. Resultaten in de topklasse: Seizoen 13/14, 10e plaats, seizoen 14/15, 12e plaats en seizoen 15/16, 10e plaats. Die overigens mooie 10e plaats verhinderde ONS Boso Sneek te promoveren naar de Tweede Divisie (eerste zeven ploegen promoveerden naar de Tweede Divisie) en komt de ploeg nu dus ook uit in de Derde Divisie.

Na de topklasse is de Derde Divisie een nieuwe uitdaging voor ONS Boso Sneek. De hoop van beide trainers dit seizoen: eerder “veilig” staan, dan in het afgelopen seizoen.

Na 6 wedstrijden een mooie zevende plaats (6-9), waarna de ploeg toch langzaam naar de onderkant van de middenmoot afzakte. De eerste periode (12 wedstrijden) een vijftiende plaats (12-12). Na 19 wedstrijden nog steeds op de twaalfde plaats, nu met 24 punten, onderkant middenmoot.

Op het eigen sportpark 10 – 4 – 4 – 2 – 16 ( 8- 6)
Op vreemde bodem 9 – 2 – 2 – 5 – 8 (12-24)
Stand nu: 19 – 6 – 6 – 7 – 24 (20-30)

Het scoren gaat ONS Boso Sneek dit seizoen niet gemakkelijk af. ONS Boso Sneek is na Huizen de ploeg met de minst gescoorde doelpunten. Tegen Harkemase Boys werd op het eigen Zuidersportpark drie maal gescoord en de in de overige negen thuisduels wist de thuis ploeg slechts vijf maal het net van de tegenpartij te vinden. ONS Boso Sneek kwam na de winterstop één maal in actie. De thuis wedstrijd, j.l.14 januari, tegen het sterke Quick Boys, leverde een verdienstelijke 0-0 op. De wedstrijd j.l. zaterdag, bij Harkemase Boys werd afgelast.

VVOG kwam na de winterstop ook één maal in actie. Afgelopen zaterdag werd koploper FC Lisse op sportpark De Strokel met 2-0 verslagen. Een prima hervatting van de competitie na de winterstop. VVOG bezet nu de zevende plaats in de stand, hoog in de middenmoot en daar zijn de Harderwijkers niet ontevreden over.

Het eerste duel, dit seizoen, 17 september, tussen VVOG en ONS Boso Sneek, eindigde in een 3-3 eindstand. Een wedstrijd die voor VVOG in een deceptie dreigde te eindigen. Bij de rust keek de thuisclub tegen een 0-3 achterstand aan. VVOG werd in de eerste 45 minuten overklast door de Friezen. In de tweede helft een ander VVOG, dat vanaf de eerste minuut het heft in handen nam. Een oppermachtig VVOG, was in die tweede periode nu de ploeg die drie maal wist te scoren en de stand weer in evenwicht bracht, 3-3 Jeffrey Arends zorgde in minuut 51 voor de 1-3 en Jeremy de Graaf vijf minuten later voor de aansluitingstreffer 2-3.
In de 90e minuut was het Jeremy de Graaf, die de meer dan verdiende gelijkmaker op zijn naam bracht, 3-3. VVOG miste op een haar na ook nog de overwinning. Vijf seconden voor het eindsignaal schoot Jeremy de Graaf bijna de 4-3 in maar zijn inzet belandde op de paal.

Beide ploegen zullen op het Zuidersportpark voor de volle winst gaan. ONS Boso Sneek wil meer afstand nemen van de gevaren zone en VVOG vindt de zevende plaats een mooie positie om voor te strijden. Daar zullen de vele meegereisde supporters van VVOG het helemaal mee eens en de ploeg dan ook sportieve wijze de nodige steun verlenen.

Het kan een spannende ontmoeting worden in Sneek.