Datum Zaterdag 22-04-2017
Wedstrijdnummer 358
Scheidsrechter T. Koekoek

Fris en fruitig speelt VVOG zich veilig (4-1)

Het was al vanaf de eerste minuut duidelijk. VVOG had er vanmiddag veel zin in. Het spel werd zelf gemaakt. Er werd dominant gevoetbald mede doordat de Boys uit Harkema er wat minder zin in leken te hebben. Ze begonnen flauw aan de wedstrijd. Het was goed dat VVOG voor wat peper en zout zorgde, waardoor het publiek toch een aantrekkelijke wedstrijd kon worden voorgeschoteld.

Meteen vanaf het begin werd er door VVOG lustig op los gecombineerd. De geboden ruimte werd prima benut door een goed voetballend Harderwijks middenveld dat, gesteund door de wederom hechte defensie, de aanval van uitstekende munitie voorzag.

Toch was nog even de eerste kans in de 6de minuut voor spits Uuldriks van Harkemase Boys. Hij wist knap weg te draaien vanuit het centrum en zich een weg te banen richting Frans Koornberg. Zijn punter verdween net naast.

Maar dat was het dan wel zo’n beetje vanuit Harkema. VVOG trok de touwtjes strak en in de 10de minuut ontstond al de eerste kans. Na een voorzet van de vanmiddag uitstekend spelende Jeffrey Arends schoot de vaak ongrijpbare Jeremy de Graaf net voorlangs. De toon was gezet en uitstekend combinerend werd de ene na de andere mogelijkheid en kans bijeen gevoetbald. De eerste goal kon niet uitblijven. In de 19de minuut was het raak in de roos. Jeffrey Arends ging goed door op een diepe bal en wist Jeremy de Graaf te bereiken die uit een toch moeilijke hoek de score openbrak 1-0.

Met als stuwende kracht Wesley de Klein (de uitblinker vanmiddag) gebruikte VVOG uitstekend de ruimte die een tam Harkemase Boys liet. Er viel te genieten van uitstekende combinaties en snelle balcirculaties. Zo verdiende een mooie aanval over meerdere schijven een beter lot dan het schot op de paal van Pernelly Biya in de 33ste minuut.

De 2-0 was een plaatje. Een prachtige pass van Jaime Bruinier bereikte Jeremy de Graaf die even zo mooi scoorde. VVOG liet het publiek genieten maar deed zichzelf toch ook wat te kort. Misschien ging het vanmiddag iets te veel van het leien dakje. De manier hoe Jeremy de Graaf in de 40ste minuut zich van een aantal tegenstanders ontdeed was schitterend, maar er sloop nonchalance in zijn laatste stappen ter afronding en zo kwam die “echte” hattrick er niet.

Ook in de tweede helft bleef VVOG de stevig bovenliggende partij. De 3-0 verscheen in de 54ste minuut op het scorebord. Wesley de Klein stond op de goede plaats (ietsie pietsie buitenspel.?) om zijn eigen voorbereidende actie af te ronden.

En VVOG bleef doorgaan met goed en dominant voetballen. De 4-0 kon niet uitblijven. Pernelly Biya benutte zijn snelheid op rechts, speelde zijn directe tegenstander uit en trok voor op de inlopende Jeremy de Graaf. Koud kunstje voor de topscorer om af te ronden en zijn derde van de wedstrijd te scoren 4-0.

De uitstekend (nauwelijks) fluitende scheidsrechter Koekoek maakte de score voor Harkemase Boys wat draaglijker door een penalty toe te kennen nadat Tim Muller zich blijkbaar teveel met hand en tand verdedigde. Die hand werd bestraft en Oebele Schokker benutte de gemakkelijk gegeven penalty 4-1.

Bij 4-1 had het helemaal niet hoeven blijven. VVOG kreeg nog levensgrote kansen zoals de hardwerkende Wilko Braam die op aangeven van Jaime Bruinier alleen voor de keeper hard hoog en naast schoot. En omgekeerd Jaime Bruinier die een afgelegde bal van Wilko Braam hard maar naast poeierde.

Ondertussen moest Frans Koornberg in de 74ste minuut nog wel even zijn specialiteit tonen door uitlopend de spits van Harkemase Boys het scoren te beletten.

Met een 4-1 overwinning speelde VVOG zich helemaal veilig; op eigen kracht en met een uitstekende wedstrijd. Complimenten aan staf en spelersgroep voor dit resultaat in het eerste jaar in de derde divisie!

4-0, Jeremy de Graaf (62ste minuut)
4-1, pen. Oubele Schokker (65ste minuut)

Voorbeschouwing VVOG - Harkemase Boys

Harkemase Boys is vanmiddag onze gast op De Strokel.

Harkemase Boys in de Derde Divisie

De start van Harkemase Boys was prima. Bij Huizen werd een 0-2 overwinning gescoord. Ook de tweede wedstrijd leverde 3 punten op, de ploeg van trainer Henk de Herder was met 2-0 de baas over J. Almere City. Daarna kwam er de klad in bij Harkemase Boys. Harkemase Boys was de weg kwijt en scoorde acht nederlagen op rij en de ploeg was na tien wedstrijden zelfs even drager van de rode lantaarn.

Wedstrijd elf was er ineens de opleving, met een mooie 4-1 overwinning, op het eigen sportpark De Bosk, op Rijnsburgse Boys. De Eerste Periode (12 wedstrijden) werd afgesloten met een 3-3 bij ODIN’59.

Eindstand Eerste Periode Harkemase Boys, plaats 17 met de cijfers: 12-1-3-8-10 (19-32).

Het wonderbaarlijke herstel van Harkemase Boys, na de laatste duels in de Eerste Periode, zette zich voort in de Tweede Periode. Na vier wedstrijden werd Harkemase Boys koploper in de Tweede Periode, om die positie niet meer af te staan. Een geweldig herstel zonder meer.

Zaterdag 15 april 2017, laatste wedstrijd Tweede Periode, viel de beslissing. Rijnsburgse Boys, de enige concurrent die nog in aanmerking kon komen voor het behalen van de Tweede Periodetitel, verloor zijn wedstrijd met 2-1 bij FC Lisse en de 2-2 van Harkemase Boys bij ASWH was voldoende voor De Harekieten om de buit, De Tweede Periodetitel, mee te nemen naar De Bosk. Wij feliciteren Harkemase Boys heel hartelijk met het behalen van dit verdiende succes. Toch een geweldige stunt na de wedstrijden reeks in de Eerste Periode. Harkemase Boys is nu deelnemer aan de nacompetitie voor een plaats in de Tweede Divisie.

Er staan nog vier wedstrijden op de competitierol. Het worden spannende en zenuwslopende weken in de Derde Divisie. De kampioenstitel, periodetitel (s), P/D plaatsen en degradatie, moeten nog verdeeld worden. VVOG en zeker ook Harkemase Boys hebben zich zo goed als zeker wel veilig gespeeld voor behoud van een plaats in de Derde Divisie volgend seizoen. Voor Harkemase Boys zit er nog meer in het vat (zie boven). Winst vanmiddag geeft voor beide ploegen nog meer zekerheid het verblijf in de Derde Divisie te verlengen.

VVOG verloor de wedstrijd op De Bosk (eerste wedstrijd Tweede Periode), 12 november 2016 met 1-0 door een doelpunt in de 44e minuut van Henny Bouius. Een revanche zou dus welkom zijn. Geeft ook een beter aanzien in de competitiestand. Ook deze één na laatste thuiswedstrijd rekenen de spelers weer op de geweldige steun van onze supporters richting de drie punten.