VVOG steelt harten van supporters met 3-2 winst op ONS Sneek

7 Oktober 2012 / Redactie / Nieuws van het eerste

Een kwartier voor tijd stonden ze nog met 0-2 achter en wie had toen gedacht dat ze met 3-2 zouden winnen ?. Genier er nog maar eens van !.

Een gelukkige hand van wisselen. Dat mag gezegd worden na afloop van de thuiswedstrijd tegen ONS Sneek. Trainer Dwight Lodeweges bracht Rocco Keizer in de 70e minuut in het veld op het moment dat VVOG met 0-2 achterstond. Hij bracht onder andere met zijn twee doelpunten VVOG de winst. VVOG kwam terug vanuit een geslagen positie en won met 3-2.

Trainer Dwight Lodeweges had een fitte selectie tot zijn beschikking. Alleen Terence ten Brink zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit en ook Dennis van Vuuren moest op het laatste moment afhaken. Hierdoor bestond het centrale duo uit Martijn Duits (perfecte wedstrijd) en Kerim Tasdan. Ook Rik Boersma maakte deel uit van de basis elf.

ONS nam én kreeg vanaf het beginsignaal het initiatief van VVOG in de schoot geworpen. In de vierde minuut leverde dit al een kleine kans op voor Chris de Wagt. Reinier Romkes redde echter. Na tien minuten kwam VVOG er middels Lars Kerver gevaarlijk uit. Hij worstelde zich op rechts langs twee man maar zijn voorzet was iets te scherp voor Dada Bugera en Rik Boersma. Vlak hierna stelde Rik Boersma keeper Ale Geert de Vries op de proef. Maar deze redde uitstekend op diens schot en verwerkte deze tot een hoekschop.

In de 18e minuut kwam ONS dan toch op voorsprong. Een goede combinatie tussen de geslepen Sandor van der Heide en Mark de Vries zette Jacob Noordmans voor Reinier Romkes. Deze scoorde beheerst en zette de 0-1 op het scorebord. ONS bezit met van der Heide en de Vries een vracht aan routine maar VVOG bespeelde mert name Mark de Vries uitstekend en deze kreeg dan ook maar weinig kansen.

In de 25e minuut moest Reinier Romkes nog een keer handelend optreden toen er weer een aanval door het centrum succesvol werd doorgevoerd. Chris de Wagt vond Reinier op zijn pad.  VVOG kwam er regelmatig via de flanken goed uit maar de afronding ontbrak of keeper de Vries lag in de weg.

In de tweede helft twee ongewijzigde ploegen. Het eerste wapenfeit deed zich voor in de 55e minuut, Een voorzet van Van der Heide belandde bij Mark de Vries en hij schoot tegen de lat. De 0-2 kwam echter toch in de 62e minuut. Een voorzet van rechts ging voor de goal langs en Lennard van den Brink schoof de bal onbegrijpelijk zo in de voeten van Mark de Vries. Hij schrok zo van dit buitenkansje, dat hij voor een praktisch leeg doel de bal nog zowat naast schoot maar de score was ineens 0-2 en de wedstrijd leek gespeeld. Lennard had vlak daarvoor nog een gele kaart ontvangen van scheidsrechter Visser na een overtreding op Curty Gonzales.

Trainer Lodeweges nam maatregelen en bracht een aanvallende wissel in. Kerim Tasdan ging van het veld en super-sub Rocco Keizer kwam erin. Vlak hiervoor redde keeper de Vries nog op een schot van Lars Kerver. Uit deze corner was er een scrimmage voor de goal van ONS waaruit Sam Doeve uiteindelijk tegen de lat kopte en ONS kwam hier goed weg. Trainer Vlap van ONS ging ook wisselen en bracht Marco van Leijen in voor Mark de Vries.

Dan in de 77e minuut werd Rik Boersma weggestuurd op links. Vlak voor de achterlijn zette hij voor en Rocco Keizer was er als de kippen bij om de 1-2 binnen te koppen.Het publiek liet zich nu ook horen en ging vol achter de ploeg staan. Trainer Lodeweges wisselde ook Rik Boersma en voor hem in de ploeg kwam Jeroen Spoelstra in de 80e minuut . Hij stond nog geen vijf minuten in het veld toen hij werd aangespeeld door Tim Brockhoff. Op het moment dat hij de bal wilde aannemen werd hij in de rug geduwd door Arnold Herder. Scheidsrechter Visser was gedecideerd en legde de bal op de stip. Misschien heel zwaar gestraft maar niet minder welkom. Sam Doevel liet keeper de Vries kansloos en bracht VVOG naast ONS.

VVOG had het  gevoel dat er meer in zat maar moest achterin heel alert zijn op de voorwaartsen van ONS waar met name de slimme van der Heide een handenbindertje is, maar de rest van de ploeg uiteindelijk middelmatig acteerde. Met name de backs waren veruit de mindere van Lars Kerver en Jeremy de Graaf.

In blessuretijd kreeg VVOG nog een corner. Sam Doeve schoot de bal scherp in de doelmond en wie anders dan Rocco Keizer stond daar om de 3-2 binnen te koppen. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte overwinning voor VVOG. VVOG zet stappen onder Lodeweges en deze ziet VVOG week na week groeien in de wijze waarop hij deze ploeg wil laten voetballen. Volgende week op naar Flevo Boys en dan een week vrij.

Klik hier voor de foto's van de wedstrijd.

18           Jacob Noordmans               0-1

62           Mark de Vries                      0-2

78           Rocco Keizer                        1-2

85           Sam Doeve                           2-2 (strafschop)

90           Rocco Keizer                        3-2.

Gele kaarten: Lennard van den Brink (VVOG) Arnold Herder (ONS Boso Sneek)

Opstelling VVOG:

Reinier Romkes

Lennard van den Brink, Martijn Duits, Kerim Tasdan (70/Rocco Keizer),Niels Nijveld

Sam Doeve, Rik Boersma (80/Jeroen Spoelstra), Tim Brockhoff,

Dada Bugera,Lars Kerver, Jermey de Graaf (90/Tim Fechter)

Lees bericht

Sponsoren kleden kantinepersoneel mooi aan

26-03-2024

met nieuwe polo's uiteraard voorzien van de sponsorlogo's.

Paaseieren zoeken op ons sportpark

24-03-2024

Tweede paasdag, maandag 1 april 2024, gaan we weer paaseieren zoeken op ons mooie sportpark.

Zaterdag is Talha Gündogan pupil van de week!

21-03-2024

Zaterdag 23 maart is Talha pupil van de week bij de wedstrijd VVOG Harderwijk - SDV Barneveld.