Bestuursnieuwsflits 1e jaargang nummer 1

16 Januari 2010 / Bestuur VVOG / Algemeen

Het nieuwe jaar is het moment voor goede voornemens . Het bestuur voegt de daad bij het woord. Om er voor te zorgen dat de achterban goed geïnformeerd is waar het bestuur nou wel allemaal niet mee bezig is, zullen we maandelijks kort de onderwerpen op de website projecteren inclusief zo nodig een korte toelichting. Laten we van start gaan:
1. Technische staf en spelersafspraken voor het nieuwe seizoen 2010-2011.
U bent al via de website geïnformeerd dat Henk Drost m.i.v. het nieuwe seizoen hoofd opleidingen wordt en Wim Kroes zijn opvolger. Het bestuur is er samen met de technische commissie ook in geslaagd de vacature voor de trainer voor het tweede elftal succesvol in te vullen. Met de komst van Sander Goosensen bouwen we met vertrouwen weer verder aan het vergroten van de V.V.O.G. familie. Nu nog de selectietrainers bij de jeugd. Daarna zal een start worden gemaakt met de gesprekken met de spelers voor het nieuwe seizoen.
2. Beleid damesvoetbal V.V.O.G.
In ons beleidsplan voor dit seizoen staat dat we extra aandacht zullen besteden aan de positionering van het damesvoetbal. Een aantal  betrokkenen van het damesvoetbal heeft een beleidsnotitie opgesteld die op 13 januari in verkennende zin is besproken. We informeren u binnenkort over de uitkomsten.
3. Beleid G-voetbal.
In  ons beleidsplan is ook extra aandacht ingeruimd voor de ontwikkeling van het G-voetbal bij V.V.O.G. . Met de begeleidingsstaf van het G-voetbal hebben we twee voorbereidende gesprekken gevoerd. Donderdag 14 januari proberen we meer concrete afspraken te maken.
4. Samenwerking met Landstede.
V.V.O.G. heeft op een aantal onderdelen behoefte aan ondersteuning die Landstede door middel van stageplaatsen en afstudeeropdrachten kan verzorgen. We spreken dan over sporttechnische ondersteuning, mede organiseren van evenementen, onderzoeksopdrachten bijvoorbeeld m.b.t. de kantine,ondersteuning bij  de beveiliging, G-sport en het vrijwilligersbeleid. Er is een concept van een samenwerkingsplan opgesteld. Vrijdag 15 januari gaan we verder praten over concretisering van de afspraken voor de periode tot aan de zomervakantie en daarna.
5. Reglement kledingbeleid.
De regels rond het kledingbeleid zijn opnieuw tegen het licht gehouden . Nu er een nieuwe kledingscommissie is moeten er goede afspraken worden gemaakt over taken en verantwoordelijkheden en moet ook duidelijk zijn hoe het bijvoorbeeld zit met bedrijven die bijvoorbeeld tassen en trainingskleding willen sponseren.  Op dit moment is Melanie Murk druk bezig om de kledingcommissie nieuwe stijl aan te sturen. We houden u op de hoogte over het vervolg.
6. Keeper Voetbaldag op 14 mei.
Ook dit jaar wordt er weer gestreden om de landelijke Frans Hoek keepersbokaal en we hebben dit evenement naar Harderwijk kunnen halen.
7. Ontwikkeling jeugdsectie.
Het aantal jeugdleden stijgt aanzienlijk. Dit heeft ook gevolgen voor de bezetting  van de jeugdsectie, de sporttechnische ontwikkeling en de organisatie. We hebben afgesproken dat voorzitter Arjen Zomer van de jeugdsectie in de volgende bestuursvergadering een voorstel zal voorleggen hoe we hiermee moeten omgaan.
8. Verbouw wedstrijdsecretariaat en overkapping kantine.
Er zijn plannen om het wedstrijdsecretariaat van de senioren en jeugd samen te voegen en direct aangrenzen aan de kantine een overkapping te maken. Binnenkort spreken vertegenwoordigers van de Stichting Accommodatie en de secties met elkaar hoe dat te fixen.
Organisatie van evenementen in de periode januari tot juni 2010.
Verhoging van inkomsten uit evenementen is nodig om de begroting van V.V.O.G. sluitend te houden.  Er is inmiddels een evenementencommissie die onder meer de familiedagen en de nieuwjaarsreceptie heeft georganiseerd. Binnenkort praat de evenementencommissie over de organisatie in de komende periode van onder andere de verloting, de mogelijkheden van het kunstgras, de organisatie van jeugd- en andere toernooien.
Automatisering bij V.V.O.G. gaat op de schop.
Het internettijdperk wordt door V.V.O.G. nog te weinig benut en we zijn een onderzoek gestart om te zorgen voor betere computers en afdrukvoorzieningen, het versnellen van het internet en mogelijkheden om de beamer in de kantine ook te gebruiken voor wedstrijd- en trainingsinformatie.
Het vrijwilligersbeleid in de steigers.
We willen er naar toe dat we  goed weten wat elke vrijwilligersfunctie bij V.V.O.G inhoudt en hoeveel tijd er doorgaans mee gemoeid is. Als we dat weten kunnen we ook gericht op zoek naar mensen als er vacatures zijn. Van een aantal functies weten we dat maar dat overzicht moeten we compleet gaan maken. Daarnaast zijn we druk bezig geweest om alle namen, adressen etcetera van alle vrijwilligers in een goed overzicht te krijgen. Dat systeem is bijna klaar. Met hulp en ondersteuning van Landstede gaan we het beleid nu verder uitwerken en we hopen dat we in het nieuwe jaar precies weten wie, wat doet  en hoeveel tijd dat kost. Als er dan een vacature is kunnen we snel op zoek naar nieuwe mensen.
Hoe gaat het met het aanleggen van het kunstgras.
Voordat het kunstgras hoofdveld en de kunstgras oefenhoek er na de zomervakantie 2010 ligt, moet er nog veel gebeuren. Namens V.V.O.G. is Johan Dubois de kartrekker. Samen met mensen als Marco Roelofsen, Koen Bruining worden wensen en noden in kaart gebracht. Omdat er meerdere kunstgrasvelden bij onder andere Zwart Wit en De Mezen worden aangelegd zal de gemeente een projectgroep instellen. Naar verwachting worden we daarvoor binnenkort uitgenodigd.
Lees bericht

Bezoek Walking Football aan het Marius van Dokkummuseum

19-04-2024

De heren van het Walking Football hadden met de Grote Clubactie een prijs gewonnen: een bezoek aan het Stadsmuseum en Marius van Dokkum museum.

Lees bericht

Ervaren vuurvreter Gert Kruys naar VVOG

18-04-2024

VVOG heeft een akkoord bereikt met Gert Kruys (62).

Lees bericht

Snijders bezig aan laatste seizoen bij VVOG

16-04-2024

Jeffrey Snijders en de technische commissie zijn in goed onderling overleg overeengekomen de samenwerking na dit seizoen te stoppen.

Nieuwsoverzicht Archief