Van Big Apple terug naar Strokel-kuil

30 Januari 2009 / Redactie / Algemeen



Amerika-ganger Peter Huijgen is terug in Harderwijk om een basisplaats bij VVOG te heroveren. foto Ruben Schipper


door Hans Vos
bron De Stentor
HARDERWIJK - Krijgt zijn comeback het kenmerk van zijn debuut? Als het aan Peter Huijgen ligt wel. Graag zelfs. Zijn kennismakingswedstrijd in het tenue van VVOG speelde hij in 2007 tegen DVS'33, op neutraal terrein in Putten, met een plaats in de hoofdklasse als inzet.

,,De meest spectaculaire wedstrijd die ik tot nu toe heb gespeeld, in de mooiste entourage ook."

Laten de Ermeloërs na de winterstop nu de eerste tegenstanders van de Harderwijkers zijn. Zaterdag 7 februari is de dag waarop de Amerika-ganger zijn terugkeer wil vieren in het basiselftal van VVOG. Net als toen met een overwinning op de aloude rivaal.

Pete is weer gewoon Peter, sinds hij terug is uit New York. Zijn boeiende voetbalavontuur 'over the ocean', in een Amerikaans universiteitsteam, is voorbij. Na ruim anderhalf jaar lonkt de Strokel-kuil weer voor de aanvallende middenvelder, voor wie de 'Big Apple' tijdelijk heerlijke kost was.

Een geluksvogel vond hij zichzelf, spelend voor de Brooklyn Blackbirds, het multiculturele voetbalteam van de Long Island Universiteit waarvoor hij op de Nederlandse velden was gescout. ,,Dit kwam zomaar op mijn pad. Spelen op tien, op het middenveld. Een winnend lot uit de loterij."

Acht verschillende nationaliteiten én voetbalstijlen in één selectie. ,,Van Nederlandse degelijkheid tot Colombiaans temperament." De 21-jarige Huijgen genoot van de mengelmoes, nog los van de vele indrukken die hij als een voetballende student (en studerende voetballer) opdeed in de immense miljoenenstad. Bovenal leerde de 'rechtspoot' wat discipline inhoudt. Echte teamdiscipline. Zij die zondigden tegen de huisregels van de voetbalploeg, straften álle spelers. Zonder pardon.

Het voetbalsfeertje is héél anders terug op zijn thuisbasis. Maar toch ook vertrouwd. Zeker als Huijgen er met zijn aangeleerde Amerikaanse positivisme in slaagt om zijn basisplek op de rechterflank, als middenvelder of aanvaller, te heroveren. Hij hoopt trainer Henk Drost nog voor de zevende februari van zijn capaciteiten te overtuigen, om zo VVOG direct te helpen op de lastige terugweg naar de hoofdklasse. ,,Dat is mijn persoonlijke doelstelling. Ik wil mijn meerwaarde laten zien, op trainingen en in wedstrijden."

Uitgerekend tijdens zijn afwezigheid viel zijn club van het hoogste podium. Via zijn eigen weblog en columns op de clubsite van VVOG heeft Huijgen zijn clubmaats in die donkere dagen proberen op te beuren. En hij maakte hen met enige regelmaat deelgenoot van zijn belevenissen. ,,Ik heb er heel veel reacties op gehad. Super leuk." Tussen de vele emails zat er ook een van Drost, de jeugdtrainer die eind oktober bij de eersteklasser was gepromoveerd tot hoofdcoach. ,,Henk heeft vrij snel contact met me opgenomen. Heel fijn, ik wist precies waar ik aan toe was."

Mocht VVOG dit voorjaar een push nodig hebben om de promotiekansen te vergroten, dan weet Huijgen nog wel zo'n typisch Amerikaans sfeerversterkend middel: de inzet van cheerleaders. ,,Ik heb nog wel contact met ze", grapt hij. ,,Ik kan ze een keer uitnodigen..."

 

Lees bericht

Hulp gevraagd bij Allinq Jeugdtoernooi op 24 augustus

28-03-2024

Op 24 augustus gaan we het Allinq jeugdtoernooi organiseren. Hierbij een oproep om een steentje bij te dragen aan dit toernooi.

Lees bericht

Sponsoren kleden kantinepersoneel mooi aan

26-03-2024

met nieuwe polo's uiteraard voorzien van de sponsorlogo's. 

Lees bericht

Paaseieren zoeken op ons sportpark

24-03-2024

Tweede paasdag, maandag 1 april 2024, gaan we weer paaseieren zoeken op ons mooie sportpark.

Nieuwsoverzicht Archief