Kennismaken met Harrie Kersten

4 September 2017 / Redactie / Nieuws van het eerste

De vraag waar talent vandaan komt is niet zo makkelijk te beantwoorden. Sommigen zoeken het in de richting van de Voorzienigheid. Bij VVOG denkt men meer in de richting van Amersfoort, bij Quick. Daar werd de getalenteerde Harrie Kersten, 22 jaar jong, opgepikt. Hij volgde dit jaar zijn oud ploeggenoot Jeffrey Snijders, de alleskunner die inmiddels gemeen goed is geworden in het eerste van de derde-divisionist VVOG.

Harrie kijkt je aan met twee twinkelende bruine knikkers. Je ziet het meteen, die speelt met vuur. De zin om de pannen van het dak te spelen spat ervan af. 

Dat had ie al meteen toen hij werd aangemeld als 4-jarige bij HVC in Amersfoort. Zijn talent werd al vroeg getest bij Vitesse en FC Utrecht, maar het werd uiteindelijk de D1 bij Quick A’foort. Op 18-jarige leeftijd werd hij met het eerste kampioen en promoveerde naar de 1ste Klasse. Stond vorig seizoen al op de radar van VVOG maar had toen zijn woord gegeven aan Quick om daar nog een jaar te spelen en de jeugd te trainen.

Dat laatste deed ie van zijn 15de tot zijn 21ste. Hij vond het prachtig en maakte kindersprookjes waar. Trainde eerst kleine kabouters en eindigde vorig jaar als trainer van de B1. Hij kent iedereen van de vereniging. Niet gek, dat hij van plan is na zijn eigen zegetochten op de Strokel weer aan te sluiten bij Quick A’foort.

Vanaf dit seizoen zet hij dus alles op zijn eigen voetbalcarriere. Hij maakt het liefst uren en geen minuten. VVOG biedt hem de kans zijn talent te ontplooien. Harrie heeft het geweldig naar zijn zin. Iedere training wordt hij uitgedaagd om volle bak te gaan. Hij wordt echt geprikkeld door de voetbalkwaliteit op de Strokel. Jammer dat hij eerst nog een schorsing vanuit het vorige seizoen moest wegwerken maar inmiddels is hij er helemaal klaar voor en kan nauwelijks meer wachten. 

Als zijn belangrijkste voetbalkwaliteiten noemt hij rust aan de bal, inzicht, goede pass, doelgericht, goede balaanname, veel intercepties (een echte bal-afpikker) en zijn uitstekende techniek. Daarmee wil hij zich zo snel mogelijk bewijzen, eerst aan de trainers op de trainingen en dan aan het hooggeëerd publiek. Maar verwacht u geen circus-acts van onze Harrie. Hij weet wat ie kan en voetbalt daar ook naar.

De familie Kersten is sportief. Vader voetbalde tot zijn achillespees zijn achilleshiel werd en zijn knieën hem niet meer konden dragen. Vader, moeder, opa en oma vormen zijn supportersschare langs de lijn. Ook zijn vriendin, waarvan hij denkt dat ze alleen voor hem komt kijken, heeft de Strokel al kunnen vinden.

Harrie is na zijn Havo opleiding de badkamers ingerold. Door toeval belandde hij in een verdwaalde badkamer. Deed daar een klusje en meteen werd zijn talent opgemerkt. Inmiddels werkt hij met veel plezier als badkamer-monteur (www.bovenkampbadkamers.nl) in Leusden.

Onze badgast houdt van uitgaan, het liefst daar waar er ook nog een bal bij rolt. Houdt van lekker eten samen met zijn vriendin. Hij vindt het ook heerlijk om een hele dag op het voetbalveld rond te darren. 

Harrie is een enthousiaste leuke ambitieuze gozer, een echt voetbaldier. Deze - tegenwoordig toch wat bedreigde - inheemse diersoort wordt zeldzamer. Laten we die jeugdige voetbaldieren koesteren. Ondersteun ze met uw komst. Doe het voor Harrie, hij verdient het!

 

Lees bericht

Snijders bezig aan laatste seizoen bij VVOG

16-04-2024

Jeffrey Snijders en de technische commissie zijn in goed onderling overleg overeengekomen de samenwerking na dit seizoen te stoppen.

Lees bericht

Hulp gezocht zondag 5 mei!

16-04-2024

Hulp voor de kantine gezocht bij het Walibi toernooi op zondag 5 mei! Misschien kun je de hele dag of een paar uurtjes, alle hulp is welkom.

Lees bericht

Kafumba Cherif naar VVOG

14-04-2024

Kafumba Cherif speelt vanaf aankomend seizoen voor VVOG.

Nieuwsoverzicht Archief