Kennismaken met Yorick Hogetoorn

27 Augustus 2017 / Redactie / Nieuws van het eerste

U kent ze toch wel, die jeugddromen waarbij je met een rush over een meter of 50 een stuk of vier volwassen gelouterde eredivisie-profs met een paar schijnbewegingen het bos in stuurt en (bijna) achteloos scoort. Onze Yorick droomde het niet maar deed het gewoon. Met zijn oogjes open, op de Strokel in Harderwijk in de jubileumwedstrijd van VVOG tegen PEC Zwolle op 11 juli 2017 voor bijna 2000 toeschouwers. De afdeling Talentvol klopte op de deur!

Waar en hoe groeit dat spul, zult u zich afvragen. Nou, daar zal u achter komen.

Zo vroeg zijn beentjes hem konden dragen stond ie op loopafstand van huis te ballen op het veld bij Batavia in Lelystad. Van jongs/kleuters af aan zat de ambitie er al in. Hij kende het woord toen zelf nog niet maar deed gewoon alsof. Hij ging mooi bij de jeugd van Unicum spelen, die speelde veel beter dan Batavia. Vier jaar later knarde hij over de dijk met zijn ouders richting Strokel, daar speelden ze nog weer beter. In de A1 samen met o.a. Moustafa Kalkan en Zakaria Fadili, zijn huidige selectiematen, werd hij kampioen en speelden ze sterretjes van de hemel.

Bij VVOG werd hem de kans geboden zich als jeugdspeler bij het tweede team aan te sluiten. Yorick stippelde een betere weg uit om zijn talent verder te ontwikkelen. Hij kende het woord ambitie inmiddels wel. Hij polderde terug naar de jeugd van SV Lelystad, waar ze nog weer beter speelden (2de Klasse) dan het 2de team van VVOG. Hij werd er aanvoerder en een belangrijke kracht achterin.

Met de mooie herinneringen aan zijn eerdere Strokel-verblijf besloot hij begin van dit seizoen zich weer aan te sluiten bij de derde divisionist. Dat is een fijne club en daar spelen ze op top-amateurvoetbal-nivo. Dus valt daar het meeste te leren overdacht Yorick, inmiddels 19 jaren jong. 

Als lid van de selectie leert ie zich momenteel te pletter zoals dat gaat in de harde leerschool op de Strokel. Hij ervaart dat het er veel fysieker aan toegaat, de duelkracht veel groter is en dat ieder foutje als verdediger - anders dan bij de jeugd - onmiddellijk wordt afgestraft.

Als sterke punten noemt hij zijn snelheid, zijn loopvermogen en aanvallende instelling als verdediger. Hij is rechts maar speelt vaak vanaf links. Spelminuten in het eerste maakt ie heel graag, de plek waarop vindt ie niet zo van belang. Daar is een trainer voor. 

Van wie zou ie dat voetbaltalent hebben? Nou, van een (wild?)vreemde. Zijn Friese vader was namelijk wedstrijdzwemmer die op latere leeftijd gewoon ging zwemmen. Moeder trachtte haar hoofd boven water te houden tijdens waterpolo-wedstrijden. Zijn broer liet zich niet omturnen en bleef het rek en de ringen trouw. 

De sportieve familie volgt hun voetballer wel met veel belangstelling en tijdens wedstrijden langs de zijlijn.

Yorick studeert Management, Economie en Recht aan de Hogeschool Windesheim in Almere. Dat doet ie om een goede keuze te kunnen maken tussen die vakken voor een universitaire vervolgopleiding.

Als hobby's noemt ie zijn vriendin (waarmee hij al 3 jaar hobbiet), reizen (onze Columbus heeft al best wat van de wereld gezien), wintersporten/snowboarden en voetballen. Dat laatste doet ie met veel plezier bij VVOG waar hij zich geaccepteerd voelt en goed wordt opgevangen binnen de selectie.

U heeft het al begrepen, Yorick is een bijzonder ventje, 19 jaar en nu al een doener en een denker!

Met zijn voetbalkwaliteiten gekoppeld aan zijn leergierigheid, ambitie en gedrevenheid mag Yorick zeker dromen van een basisplaats. Maar hem kennende droomt ie daar helemaal niet van. Hij pakt die plek gewoon een keer! 

 

Lees bericht

Sponsoren kleden kantinepersoneel mooi aan

26-03-2024

met nieuwe polo's uiteraard voorzien van de sponsorlogo's. 

Lees bericht

Paaseieren zoeken op ons sportpark

24-03-2024

Tweede paasdag, maandag 1 april 2024, gaan we weer paaseieren zoeken op ons mooie sportpark.

Lees bericht

Zaterdag is Talha Gündogan pupil van de week!

21-03-2024

Zaterdag 23 maart is Talha pupil van de week bij de wedstrijd VVOG Harderwijk - SDV Barneveld.

Nieuwsoverzicht Archief