Kennismaken met Frank Hol

4 Augustus 2017 / Redactie / Nieuws van het eerste

Een seizoen popelen op de bank, maar niet aan spelen toekomen; dat moet een martelgang zijn. Het overkwam onze kampioen popelen en nieuwe spits van VVOG Frank Hol bij zijn vorige club DOVO.

Hij begon daar vorig seizoen met een blessure en dat kostte hem de kans om zich in een winnend elftal te spelen. DOVO changede uiteraard never zijn winning team en het werd voor onze Frank een seizoen lang banken. Het lukte DOVO om zelfs zonder Frank Hol te promoveren naar de 3de divisie!

Inmiddels 29 jaar oud en een lange carrière van 11 seizoenen in de top van het amateurvoetbal achter de rug. Hij speelde achtereenvolgens bij Bennekom, Lienden, Achilles ’29, IJsselmeervogels, JVC Cuijk en DOVO.  Bij deze opsomming vergat onze rustige, bescheiden, aimabele nieuwe spits te vermelden dat ie bij Feyenoord 2,5 jaar de jeugdopleiding doorliep en daarna ook nog zijn kunstjes - hij noemde er zelf al twee; snelheid en doelgerichtheid - bij de Graafschap vertoonde. Allemaal om uiteindelijk bij Bennekom zijn topamateur-loopbaan te starten en bij VVOG zijn uiteindelijk hoogtepunt te gaan bereiken.

Hij heeft er heel veel zin in. Hij popelt om het kunstgras te ruiken. Met een leuk team kwaliteit leveren en resultaat boeken, daarvoor doet ie het nu op de Strokel. Frank heeft veel in een 4-4-2 opstelling gespeeld als een van de twee spitsen. Veel in beweging en gek op steekballen. Het lijkt Jeremy de Graaf wel!

In zijn spel heeft ie ook wel wat weg van hem. Hij bekeek wedstrijdbeelden van VVOG en zag die gelijkenis ook. Hij vindt zichzelf wel wat meer een combinatie-voetballer. Dat vergeven we hem snel, als ie er ook een stuk of 20 inlegt, toch?..

Deze kennismaking had zonder ook maar de minste moeite geschreven kunnen worden door onze spits zelf. Hij heeft de School voor de Journalistiek gedaan. De baanperspectieven en zijn voetbalbesognes zorgden er echter voor dat ie toch een andere richting opging. De richting van zijn vader; eigenaar van een onafhankelijk hypotheekadvies kantoor in Ede, dat landelijk opereert. Vader zocht nog een snelle spits voor de binnendienst en de klantendossiers. Inmiddels heeft Frank alle belangrijke financiële diploma’s behaald en scoort ie ook daar aan de lopende band.

Als hobby's noemt ie sport en lekker eten. Als kroegtijger zal je hem niet horen brullen. Hij zit liever voor de beeldbuis. Daar kijkt hij graag voetbal, wielrennen en formule 1. Hij heeft al 10 jaar een relatie, waarmee hij sinds een jaar of drie samenwoont in het pittoreske Ede.

Aan twee personen is VVOG een woord van dank verschuldigd. 

Allereerst aan een van de zussen van de schoonmoeder van Frank. We kennen haar niet, maar deze Harderwiekse verdient “de warme douche van de week”. Er wordt gezegd dat deze ambassadrice van VVOG via stille diplomatie de weg naar de Strokel zou hebben gebaand. 

En daar liep toevallig ook eerste elftalspeler Jeffrey Arends, een streekgenoot. En die zou hem nog een laatste zetje/schouderduw hebben gegeven. Zo lag er voor de Technische Commissie zomaar een goeie scorende spits voor het oprapen.

Op de Veluwade maakten we voor het eerst kennis met zijn voetbalkwaliteiten. De voortekenen bedriegen niet. VVOG heeft zijn spits gevonden. In zijn eerste wedstrijd lagen er al 2 in, na 55 minuten. 

Begint u maar vast te tellen!

 

Lees bericht

Ervaren vuurvreter Gert Kruys naar VVOG

18-04-2024

VVOG heeft een akkoord bereikt met Gert Kruys (62).

Lees bericht

Snijders bezig aan laatste seizoen bij VVOG

16-04-2024

Jeffrey Snijders en de technische commissie zijn in goed onderling overleg overeengekomen de samenwerking na dit seizoen te stoppen.

Lees bericht

Hulp gezocht zondag 5 mei!

16-04-2024

Hulp voor de kantine gezocht bij het Walibi toernooi op zondag 5 mei! Misschien kun je de hele dag of een paar uurtjes, alle hulp is welkom.

Nieuwsoverzicht Archief