VVOG niet akkoord met indeling 3e Divisie

25 Juni 2017 / Bestuur VVOG / Algemeen

Het bestuur van VVOG heeft samen met 9 andere verenigingen een brandbrief gestuurd aan de directeur amateurvoetbal bij de KNVB, waarin ze krachtig protesteren tegen de voorlopige indeling van de Derde Divisie zaterdag. “Wij gaan daar absoluut niet mee akkoord en voelen ons zwaar benadeeld doordat er maar liefst vijf beloftenteams in onze poule zijn ingedeeld. De verhoudingen vergeleken met de Tweede Divisie en met name de Derde Divisie zondag zijn op deze manier volkomen weg”, is onder meer in de brief te lezen, die is verstuurd namens de verenigingen: v.v. Capelle, v.v. DOVO, DVS’33 Ermelo, HSV ODIN ’59,ONS Boso Sneek, K.v.v. Quick Boys, SVV Scheveningen, SV Spakenburg en VVOG. De brief is verstuurd in navolging van een eerder verzonden brief door 6 andere verenigingen in kader van nieuwe instroom.

De clubs vinden dat het huidige indelingsprobleem de KNVB over zichzelf heeft afgeroepen door de voetbalpiramide inclusief de instroom van beloftenteams er door te drukken, tegen de wil van een grote meerderheid van de belanghebbende amateurverenigingen. Daarnaast is er ondanks alle waarschuwingen onvoldoende nagedacht over de consequenties m.b.t. promotie en degradatie in het afgelopen eerste seizoen van de instroom. Daarmee heeft de KNVB de amateurverenigingen met een groot probleem opgezadeld, waarvan wij als Derde Divisie zaterdagverenigingen de wel zeer wrange vruchten plukken.

De afzenders van de brief vernemen graag van de KNVB hoe de voetbalbond dit naar tevredenheid van alle partijen denkt te gaan oplossen. “Zo niet dan beraden we ons over mogelijke verdere stappen, samen met de verenigingen die zich hebben aangesloten bij de eerdergenoemde brief m.b.t. de nieuwe instroom.”

De clubs die hebben geageerd tegen de nieuwe instroom , FC Lisse, Rijnsburgse Boys, vv Katwijk, VVSB, IJsselmeervogels en Scheveningen hebben in een gezamenlijke brief uitgehaald naar de besluitvorming van de KNVB. De clubs reageren in de brief op de invoering van meer beloftenteams in de amateurcompetities. De KNVB lijkt de invoering verder door te zetten zonder dat daar een bondsvergadering aan vooraf is gegaan. De clubs willen daarom dat het besluit op 28 juni – tijdens een bijeenkomst voor amateurclubs, wordt teruggedraaid of op z’n minst wordt opgeschort. Gebeurt dat niet, dan willen de zes verenigingen de gemaakte afspraken formeel breken en gaan ze zich ‘beraden op de toekomst van het Nederlands amateurvoetbal’. VVOG staat zeer nadrukkelijk ook achter de brief van deze verenigingen en zal gezamenlijk met hen en de andere verenigingen optrekken.

In mei van dit jaar hebben de amateurclubs uitkomend in de Tweede en Derde Divisie en Hoofdklassen een evaluatie gehad over het eerste jaar van de voetbalpiramide. Het besluit dat de KNVB nu heeft genomen gaat ‘en masse’ in tegen het belangrijkste aandachtspunt van die evaluatie: de clubs zijn tegen de komst van meer beloften. Waarom de bond voor vijf teams in de Derde Divisie heeft gekozen nog voordat de uitkomst van die evaluatie officieel bekend is gemaakt is dan ook volstrekt onduidelijk.

Lees bericht

Bezoek Walking Football aan het Marius van Dokkummuseum

19-04-2024

De heren van het Walking Football hadden met de Grote Clubactie een prijs gewonnen: een bezoek aan het Stadsmuseum en Marius van Dokkum museum.

Lees bericht

Ervaren vuurvreter Gert Kruys naar VVOG

18-04-2024

VVOG heeft een akkoord bereikt met Gert Kruys (62).

Lees bericht

Snijders bezig aan laatste seizoen bij VVOG

16-04-2024

Jeffrey Snijders en de technische commissie zijn in goed onderling overleg overeengekomen de samenwerking na dit seizoen te stoppen.

Nieuwsoverzicht Archief