VVOG 5 bestaat 20 jaar

16 Maart 2016 / Redactie / Algemeen

In 2016 bestaat ons vijfde senioren team 20 jaar. Dat gaat gevierd worden met een heuse jubileumwedstrijd op zaterdag 7 mei 2016. De komende weken af en toe een korte terugblik op 20 jaar VVOG 5. Deze week: De oprichting van het vijfde.

Het moet ergens begin 1996 zijn geweest dat een paar Harderwijker jongens (mannen werden het later pas) elke dinsdagavond aan het voetballen waren in de Veldkamp wijk. Soms een partijtje op het veldje van de Randweg, maar net zo vaak een potje tienen bij de oude Wilhelmina school. Gezellig! En voor de jonge lezers onder ons: Dat is gewoon op echt gras, met grote kale plekken bij de goals (meestal aan 1 kant een trouwe boom en de andere paal bestond uit een stapel truien) Op echt gras dus, zoals nog steeds in die wijk gebruikelijk is. Hier geen kunstgras in de wijk. Zo'n mooi Cruijff Court is daar niet te vinden.

Diezelfde jongens wilden eigenlijk wel wat vaker en regelmatiger gaan voetballen. Met fatsoenlijke tegenstanders. Op een echt veld, met hoekvlaggen! En geen gedoe meer over zijlijnen, want elke keer die bal van de snelweg halen, werd wat gevaarlijk. En voor de derde helft een gezellige kantine erbij, want na elk partijtje onderling werd naderhand bij iemand vaak even wat gedronken. En wat doen voetballers als ze niet voetballen, juist ze gaan lekker een potje klaverjassen.

En zo is het balletje gaan rollen. Deze jongens wilden het echte voetbal gaan ontdekken. In dat voorjaar stapten Cas Mak en Roelof Kisteman de bestuurskamer van VVOG binnen met de vraag of ze een elftal konden beginnen. Spelers wisten ze genoeg, want met Gerard Sluiskes, Lucas Blom, Evert Brandsen, Peter Olofsen had je al een half elftal. Dat werd aangevuld met wat vrienden van het CCNV. Denk aan Edward Bunte, de gebroerders Reinan en Peter Spaan, Bas Jansen, Marnix de Heer, Hans Oudshoorn, Olaf den Herder en nog wat aanvulling vanuit de A-jeugd. Dan had je al een aardig elftal bij elkaar. En zo gaat het al 20 jaar lang. Er komen spelers bij, er gaan spelers weg. Maar altijd is er een kern blijven bestaan en is het al jaren gezellig.

Kampioen zullen we waarschijnijk nooit worden, maar elk jaar gaan we weer voor dat kampioenschap. Zal het ooit nog komen? Geen idee, maar eerst gaan we ons jubileum vieren. Binnenkort een korte terugblik op de eerste jaren van VVOG 5 (toen nog het elfde, tiende, achtste en zesde).

Lees bericht

Ervaren vuurvreter Gert Kruys naar VVOG

18-04-2024

VVOG heeft een akkoord bereikt met Gert Kruys (62).

Lees bericht

Snijders bezig aan laatste seizoen bij VVOG

16-04-2024

Jeffrey Snijders en de technische commissie zijn in goed onderling overleg overeengekomen de samenwerking na dit seizoen te stoppen.

Lees bericht

Hulp gezocht zondag 5 mei!

16-04-2024

Hulp voor de kantine gezocht bij het Walibi toernooi op zondag 5 mei! Misschien kun je de hele dag of een paar uurtjes, alle hulp is welkom.

Nieuwsoverzicht Archief