Gestreden maar verloren: Onze VVOG Vrouwen degraderen

3 Juni 2015 / Redactie / Meiden Vrouwen

Ondanks een heroïsche strijd moesten onze VVOG vrouwen het onderspit delven tegen FC Driebergen en is degradatie helaas het gevolg.

De thuiswedstrijd was na een felle strijd in het voordeel van de VVOG vrouwen beslist door een duidelijke 3-1 overwinning. Alle vertrouwen dus voor de return afgelopen zaterdag tegen FC Driebergen. Vanaf de eerste minuut voltrok zich echter een rampscenario want in die 1e minuut scoorde de thuisploeg al gelijk de 1-0. Onze VVOG heldinnen waren daarvan danig van slag en lieten zich aftroeven, maar gelukkig bleef de schade in die eerste helft beperkt. De rust was hard nodig om de focus weer scherp te krijgen en in de tweede helft leek dat effect te resorten maar het doelpunt bleef uit. En dan treedt er een keiharde voetbalwet in werking want voor de tweede maal wist FC Driebergen te scoren uit een vrije trap. Dan belandden we in de 85e minuut, waarbij DE gelegenheid in een 1 op 1 situatie aan VVOG wordt geboden om aan alle twijfels een einde te maken. De keeper van FC Driebergen komt buiten haar strafschopgebied uit en weet nog net de bal met de hand weg te tikken. Weg kans en ook uit de daarop volgende vrije trap spreekt vertwijfeling want deze wordt hoog overgeschoten. Daarmee was een verlenging afgedwongen en kennelijk moest de gifbeker tot op de bodem worden leeg gedronken want wat gevreesd werd gebeurde ook, uit een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied werd de bal achter de overigens uitstekend opererende VVOG keepster gekopt.

Daarmee is degradatie naar de 3e klasse een feit. Een hele grote domper voor iedereen die zo vol enthousiasme met ons VVOG vrouwen- en meisjesvoetbal bezig is. Maar we laten het er niet bij zitten. Het is uithuilen en opnieuw beginnen. Er is ambitie er is volop activiteit om te helpen het vrouwen- en meisjevoetbal bij VVOG uit die dip te halen en weer op de kaart te zetten. Met inzet van velen gaan we er voor zorgen dat we gewoon weer terug krijgen wat we hadden, te beginnen in het nieuwe seizoen. Iedereen opgepast. De VVOG vrouwen en meisjes komen er aan !. Met DUBBELE kracht wel te verstaan !.

Lees bericht

Hulp gevraagd bij Allinq Jeugdtoernooi op 24 augustus

28-03-2024

Op 24 augustus gaan we het Allinq jeugdtoernooi organiseren. Hierbij een oproep om een steentje bij te dragen aan dit toernooi.