Een prachtige zaterdag in Mei - kampioenen gehuldigd

3 Mei 2015 / Jeugdcommissie / Jeugd

Zaterdag 2 mei 2015 zal door velen niet snel worden vergeten. Wat hebben we een prachtige dag met elkaar beleefd. In de aanloop van deze zaterdag werd er rekening gehouden met de mogelijkheid dat drie teams kampioen konden worden. Op het lijstje stonden de D3, F3 en de E1. Daar komt bij dat de prestaties van onze D1 goed waren voor een promotie. Ook zij zouden worden gehuldigd. We nemen u even mee naar afgelopen zaterdag…..

Het is zaterdag morgen 06.40 uur als Peter Kloppenburg van het wedstrijdsecretariaat, Goossen Foppen, de facilitair medewerker en kort daarna de eerste vertegenwoordiger van de jeugdcommissie  bij het sportpark komen aanrijden. Het wedstrijdsecretariaat wordt geopend, de koffie wordt gezet  en de mannen gaan aan de slag. Als bij sommige de wekker nog moet gaan zijn deze mannen al druk bezig alles klaar te zetten, de velden te inspecteren en klaar te maken voor de wedstrijden. De vlaggen worden geplaatst en doeltjes op hun plek gezet. Het golfwagentje weigert dienst dus zal er gelopen moeten worden. Het is op dat moment 0 graden maar de zon komt door.

Het commissie lid communicatie zit dan thuis al achter de computer om de laatste mail te checken en beantwoordt voor 07.00 uur al de eerste berichten. Dan wordt er aanstalten  gemaakt naar VVOG te gaan.    

Rond 07.30 uur wordt de kantine geopend en zien we zo rond 07.35 uur de eerste spelers en ouders al binnenlopen. Niet onbelangrijk is het weer. Het lijkt er op dat de weergoden ons goed  gezind zijn. Het kan in meerdere opzichten een stralende dag worden.

De eerste wedstrijden staan om 08.30 uur gepland waarvan drie wedstrijden met de nodige lading. Op veld 4A en 4B komen de E1 en F3 in actie. Beide teams willen winnen om met glans het kampioenschap binnen te halen. Als de spelers verzamelen zien we veel familieleden het sportpark op komen. Niet alleen de bestuurders hebben hun voorbereiding getroffen maar ook de leiders, trainers, ouders van spelers zijn veelal niet met lege handen gekomen. We zien kampioenschalen, (kinder)champagne en zelf een prachtig spandoek voorbij komen.

De teams hebben hun laatste bespreking en spelers worden, voor zover nog nodig, op scherp gezet.

Bij de F3 moet nog een probleem worden opgelost. Daar is de vaste keeper uitgerekend vandaag op vakantie. De begeleiders vinden al snel een oplossing en het is niemand minder dan Matthijs Baars die het doel gaat verdedigen en dat ook uitstekend zou doen.

Als om 08.30 wordt gestart met de eerste twee kampioenswedstrijden is de spanning om te snijden.

Bij de F3 lijkt de zaak onder controle. De mannen komen met 1-0 voor en gaan op zoek naar zekerheid. Bij de E1 lijkt de spanning  invloed te hebben op het spel. Daar komt het eerste doelpunt van de tegenstander Horst en lijkt het even stil te worden langs de kant. Het publiek kruipt steeds meer naar voren en krijgt vertrouwen als de 1-1 wordt gescoord. Als dan het ijs is gebroken gaan de mannen los. Het publiek wordt getrakteerd op nog vier mooie doelpunten.

Het lijkt duidelijk dat zowel de E1 als de F3 kampioen gaan worden. De heren van de jeugdcommissie maken zich op voor de huldiging. De medailles die klaar liggen worden opgehaald.

Dan is het op veld 4B eindelijk zover. Scheidsrechter Peter van Uffelen, die speciaal een “Olee Olee” microfoon heeft meegenomen blaast af. Spelers en ouders zijn blij, de trainers en leiders opgelucht en het feest kan beginnen. De spelers en vierkoppige begeleidingsteam worden gehuldigd en ontvangen naast de felicitaties een medaille. Als de groepsfoto wordt gemaakt en de fles wordt ontkurkt volgt er een douche van champagne. 

Voorzitter Gert Jan Krop en vicevoorzitter Antonio Vivas verplaatsen zich naar het naastgelegen veld waar de E1 in de laatste fase van de wedstrijd zit. Daar is de stand inmiddels 5-1 en kan er niets meer mis gaan.

Als scheidsrechter Patrick Kloppenburg afblaast is ook daar het feest compleet. De spelers zijn door het dolle heen en krijgen van de vele aanwezigen de felicitaties. Natuurlijk worden de trainers Eric en Stein niet vergeten. De mannen hebben een mooie prestatie geleverd. Hoofd jeugdopleidingen, Gerrit Hup, verantwoordelijk voor het voetbaltechnische beleid en de aanstelling van de trainers, staat met trots te kijken hoe spelers en trainers dit kampioenschap met elkaar vieren. De sfeer is goed en er lijkt een mooie basis gelegd voor de toekomst. Voor de wedstrijd had de scout van Vitesse zich bij Gerrit gemeld. Deze is getuige van een geweldig succes. Onder toeziend oog van de algemeen voorzitter Laurens Sloot en coördinator Hetty Jansen worden de spelers en trainers gehuldigd.

Na de officiële huldiging gaan de mannen met het spandoek op de foto.

Een bijzonder moment is de felicitatie van één van de meest trouwe leden, de heer Aalt de Vroom, die al vele jaren lid is van onze vereniging en met trots getuige was dat zijn kleinzoon Matz zijn eerste kampioenschap binnen haalde.

De mannen feesten nog even door en later zullen alle kampioenen in de kantine op patat worden getrakteerd.

De laatste kampioenswedstrijd wordt gespeeld om 10.30 uur op veld 5 waar de D3 het seizoen met een kampioenstitel kan afsluiten. Ook daar zien we veel mensen langs de lijn. De sfeer is fantastisch en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Zonder twijfel zullen ook daar de kurken gaan knallen en geeft dat aanleiding de medailles alvast op te halen. Voor deze gelegenheid zal bestuurder Hartger Jansen de eer krijgen de huldiging uit te voeren. Zijn dochter maakt immers deel uit van het team en zo’n kans krijg je niet vaak. De inzet van de jongens en meiden is geweldig. Er valt niet te ontkennen dat wij bij de begeleiding toch enige spanning bespeuren. Het rechtstreekse duel met de directe concurrent VVOP D3 wordt met 3-0 gewonnen. Arno, Maarten, Hartger en Jack, gesteund door de ouders die er altijd bij zijn, hebben er een goed team van gemaakt. Als het laatste fluitsignaal heeft geklonken is dat voor altijd bevestigd en gaan ook daar alle betrokkenen uit hun dak. Het is feest en hoe! Spelers en leiders worden met een medaille beloond en verlaten langzaam het veld. Enkele confetti kanonnen laten de sporen van het feest achter. 

Later zullen alle kampioenen nog een mooi diploma ontvangen. Deze worden gedrukt en z.s.m. op gepaste wijze uitgereikt.

 

ALLE KAMPIOENEN NOGMAALS VAN HARTE GEFELICITEERD!

 

Als rond 13.00 uur de meeste jeugdwedstrijden zijn gespeeld zit het er voor de jeugdbestuurders op en wordt het secretariaat overgedragen aan de seniorenafdeling. Een medewerker van de ochtendploeg is gevraagd ook een kantinedienst te draaien. Men komt die middag nog iemand tekort.

We stellen aan het einde van een prachtige dag vast dat we ondanks de vele vrijwilligers toch nog enkele handen te kort komen. Twijfel niet en informeer gewoon eens naar de vacatures en mogelijkheden. U hoeft zich niet aan ons aan te passen, wij passen ons graag, aan uw mogelijkheden, aan. En………..u hoeft echt niet om 07.00 uur aanwezig te zijn ;-).

Kijk op de site of informeer bij één van de jeugdcommissieleden.

 

 

VVOG kampioenen

Zowel de D3, de E1 als de F3 werden op zaterdag 2 mei 2015 kampioen in hun klasse.

Lees bericht

Hulp gevraagd bij Allinq Jeugdtoernooi op 24 augustus

28-03-2024

Op 24 augustus gaan we het Allinq jeugdtoernooi organiseren. Hierbij een oproep om een steentje bij te dragen aan dit toernooi.

Lees bericht

Sponsoren kleden kantinepersoneel mooi aan

26-03-2024

met nieuwe polo's uiteraard voorzien van de sponsorlogo's. 

Lees bericht

Paaseieren zoeken op ons sportpark

24-03-2024

Tweede paasdag, maandag 1 april 2024, gaan we weer paaseieren zoeken op ons mooie sportpark.

Nieuwsoverzicht Archief