Shake hands !!

12 September 2014 / Jeugdcommissie / Jeugd

Morgen start onze jeugd met ons eigen project “Shake Hands”. Tijdens de jeugdleiders informatieavonden hebben wij dit gepresenteerd en er hierover met de jeugdleiders gesproken.

De afgelopen twee jaar is het onderwerp respect in de sport een hot item. VVOG gaat er met ingang van het nieuwe voetbalseizoen meer uitvoering aan geven. Er is veel over dit onderwerp gesproken maar het is wat de jeugdcommissie betreft nu tijd voor zichtbare resultaten in de uitvoering.

Het is zaak dat met name volwassenen met elkaar in gesprek blijven maar voor de jeugd, onze toekomst, uitvoering wordt geven aan dit belangrijke onderwerp. Bij onze vereniging moeten leden, ouders en vrijwilligers zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen. Normen en waarden staan meer dan ooit hoog op de agenda van de jeugdcommissie. Er is een duidelijk reglement voor alle leden en heldere afspraken met o.a. de jeugdleiders. Verder hebben wij met ingang van dit seizoen uniforme teamafspraken. Spelers en ouders weten waar ze aan toe zijn. Duidelijkheid vinden wij een belangrijke basis voor een goede samenwerking.

De jeugdleider heeft een centrale rol en is zich bewust van zijn voorbeeldfunctie. De leiders hebben niet alleen een uitvoerende maar ook een signalerende functie. We zijn scherp op ongewenst, onsportief en pestgedrag.

Wij geloven er in dat als de bewustwording van genoemde onderwerpen groter is, dat kan leiden tot een andere houding en gedrag binnen en zelfs buiten de sport.

In vele sporten, ook in het voetbal, is het een goede gewoonte voor aanvang van de wedstrijd de tegenstander een hand te geven en hem of haar succes te wensen. Dit zien we vooral bij bijzondere wedstrijden in het profvoetbal. Met ingang van dit huidige seizoen gaan we bij alle wedstrijden van de jeugd starten met “shake hands”. Deze uiting van respect is één van de fysieke maatregelen die wij gaan uitvoeren. In de sport is en blijft sportiviteit en respect de belangrijkste basis. De strijd om de bal, de winst en de eer gaan bij onze verenging gepaard met een grote mate van hoogachting en ontzag voor de tegenstander, arbitrage en betrokken vrijwilligers.

“Shake Hands” is een initiatief van de VVOG jeugdafdeling.

De uitvoering van “Shake Hands” is niet vrijblijvend. Leiders en aanvoerders stimuleren het team tot uitvoering van bovengenoemd initiatief. De club verwacht met de uitvoering van “shake hands” een krachtiger effect op het onderwerp respect in onze sport. VVOG gaat hierin voorop. Wie weet volgen er meer verenigingen.

De jeugdcommissie maakt zich dus sterk om sportiviteit en respect op en rond de velden te stimuleren. Om dat te doen starten wij met “Shake Hands”en de “Blauwe Kaart”. Dat laatste is een initiatief van de KNVB waarbij jeugdteams elkaar kunnen belonen voor sportief gedrag met een Blauwe Kaart. Hierover zullen wij u later informeren. Alle leiders ontvangen met betrekking tot “Shake Hands” deze week nog een mail met nadere uitleg.

Wij rekenen op de medewerking van alle jeugdteams en wensen iedereen een sportief seizoen.

De jeugdcommissie




 

Lees bericht

Kafumba Cherif naar VVOG

14-04-2024

Kafumba Cherif speelt vanaf aankomend seizoen voor VVOG.

Lees bericht

Nieuws over de staf van VVOG O23

12-04-2024

Zoals bekend zal VVOG gaan starten met VVOG O23 en wordt Egbert Kragt hier de hoofdtrainer van.

Lees bericht

Zaterdag is Sam Kuijpers pupil van de week

12-04-2024

Zaterdag 12 april is Sam Kuijpers pupil van de week bij de wedstrijd VVOG - Quick '20.

Nieuwsoverzicht Archief