De nieuwe jeugdcommissie

19 Juni 2014 / Redactie / Jeugd

Onze jeugdafdeling heeft een nieuw jeugdbestuur. Gert Jan Krop, Antonio Vivas, Hartger Jansen, Kelvin Schiffmacher en Marnix de Heer vormen het nieuwe bestuur.

Alle bestuurders zijn al actief bij onze vereniging en hebben bovendien zelf gevoetbald of doen dat nog steeds. Gert Jan en Antonio hebben zelfs jarenlang in de jeugd samengespeeld en kijken terug op een geweldige tijd. Nu vormen zij met Hartger, Kelvin en Marnix het nieuwe bestuur en zitten vol ideeën om onze jeugdafdeling nog beter en vooral plezieriger te maken.

Er is een plan van aanpak opgesteld en de heren zijn begonnen met het inventariseren en kennismaken met alle betrokkenen van de jeugdafdeling. Daaronder vallen ook de meisjesteams, Flevo league en de Dolfijntjes. Dinsdag 10 juni heeft het kersverse bestuur zich tegenover een team van vrijwilligers gepresenteerd. Dit was een goed bezochte en succesvolle avond. Bij aanvang van het nieuwe seizoen volgt er nog een uitgebreide informatieavond voor alle jeugdleiders waarbij het bestuur samen met het hoofd opleidingen en de fysiotherapeut van onze vereniging zich zal introduceren en aanwezigen gaat informeren.

Het nieuwe jeugdbestuur vraagt betrokkenen hun ideeën, suggesties, belevingen en verbeterpunten kenbaar te maken zodat deze kunnen worden meegenomen in het te vormen beleid. Voorzitter Gert Jan Krop spreekt de wens uit dat ook zoveel mogelijk in deze voorbereidingsfase te doen. “Als we het niet weten wat er speelt dan kunnen we er ook niets aan veranderen.Een vereniging bestaat uit vrijwilligers. Wij willen er zo veel mogelijk aan doen om het deze mensen naar hun zin te maken. Ons uitgangspunt is dat VVOG een mooie en sportieve club is waar spelers en vrijwilligers zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. Het spreekt voor zich dat het een utopie is om alles en iedereen het 100% naar de zin te maken maar aandacht voor de vrijwillige medewerkers staat hoog op onze agenda” aldus Gert Jan die zelf al vanaf zijn 10e lid is van VVOG (eerder was in die tijd niet mogelijk).

Naast sportieve wensen en ideeën bestaat er bij het bestuur het besef dat het plezier op de velden voor spelers, vrijwilligers, ouders en overige betrokkenen het belangrijkste is. Het bestuur heeft de verantwoordelijkheid voor zo’n 50 teams en vindt het belangrijk dat er een goede structuur en een helder beleid is. Voetbal is emotie en daar komt van alles bij om de hoek kijken. Er kan van alles gebeuren. Om die reden hecht dit bestuur aan duidelijke afspraken en regels. “Wij willen er alles aan doen de sfeer in en rondom de velden zo goed en sportief mogelijk te houden. Dat kunnen wij niet alleen maar zijn wel voornemens daar heel duidelijk beleid op te maken. Alles bij elkaar spreken we over ongeveer zo’n 850 personen, aan spelers, leiders, trainers, scheidsrechters en andere onmisbare vrijwilligers, die bij de jeugdafdeling betrokken zijn. Het is om die reden van belang dat iedereen binnen de club weet wat er van hem of haar wordt verwacht en waar de grenzen liggen. Wij zijn een mooie vereniging en willen dat ook blijven.De huidige tijd vraagt om duidelijke regels en afspraken. Daar gaan wij ook in mee. Wil je lid zijn van deze mooie club dan heb je je te houden aan de geldende afspraken. Dat geldt voor spelers maar ook voor alle andere betrokkenen.” Dat zijn de woorden van Antonio Vivas. 

Voor de ouders van onze leden is het belangrijk dat zij zich kunnen verenigen met een club die normen en waarden hoog in het vaandel heeft staan. Dit laatste is een van de belangrijkste aandachtspunten van de nieuwe bestuurders. Ook zal de rol van de leider meer inhoud krijgen. Hartger Jansen heeft hierover op de presentatie van 10 juni al een tipje van de sluier opgelicht. De jeugdleider staat het dichtst bij de leden en heeft veel invloed op het individu, het team en daarmee het imago van onze club. De teamleider moet zich hier van bewust zijn en zal daarover nader worden geïnformeerd. Samen met de jeugdleiders, trainers en coördinatoren wil dit bestuur meer invulling geven aan het technisch jeugdplan van hoofd opleidingen Gerrit Hup. Het komende seizoen zullen trainers en leiders meer instructie en begeleiding krijgen bij de uitvoering van het technische beleid van onze vereniging. Er zal ondermeer vanuit het jeugdbestuur meer worden toegezien op de naleving en uitvoering van het beleid en aangeboden trainingsschema’s. De aangeboden instructie is niet vrijblijvend. We conformeren ons allemaal aan de visie en het technisch beleid van de club. “Daarmee brengen we technische vaardigheden en het niveau van de jeugdspeler (selectie en niet selectieteams) naar een hoger niveau en hopen we daar in de toekomst de vruchten van te plukken.” Aldus Kelvin Schiffmacher die vanuit het bestuur zijn steentje zal bijdragen.

Vanaf januari 2015 zal Marnix De Heer zijn taak weer oppakken. Marnix zit tot die tijd voor zijn werk in Soedan.

De verdeling binnen het jeugdbestuur is als volgt:

  • Gert Jan Krop : voorzitter
  • Antonio Vivas : vicevoorzitter, communicatie en PR
  • Hartger Jansen : facilitaire zaken
  • Kelvin Schiffmacher : voetbalzaken
  • Marnix de Heer : voetbalzaken 

De doelstellingen die nu al op het lijstje staan van de nieuwe bestuurders zijn:

  • Goede communicatie;
  • Duidelijke organisatiestructuur en taakverdeling;
  • Centrale rol jeugdleider en coördinator;
  • Gedragsregels, formele afspraken en sanctiebeleid;
  • Jeugdteams naar hoger niveau – uitvoering technisch jeugdplan;
  • Verbeteren van onze dienstverlening in het wedstrijdsecretariaat.
Lees bericht

Hulp gevraagd bij Allinq Jeugdtoernooi op 24 augustus

28-03-2024

Op 24 augustus gaan we het Allinq jeugdtoernooi organiseren. Hierbij een oproep om een steentje bij te dragen aan dit toernooi.

Lees bericht

Sponsoren kleden kantinepersoneel mooi aan

26-03-2024

met nieuwe polo's uiteraard voorzien van de sponsorlogo's. 

Lees bericht

Paaseieren zoeken op ons sportpark

24-03-2024

Tweede paasdag, maandag 1 april 2024, gaan we weer paaseieren zoeken op ons mooie sportpark.

Nieuwsoverzicht Archief